top of page
Search

5 причини да научим португалски!

Причина 1: Езикът е прекрасен!


Възможно най-добрата мотивация за учене на каквото и да е е чистото удоволствие от самия процес! Португалският език, особено този, който говорят в Бразилия, е може би най-лекият и безпроблемен начин на комуникация на света. Езикът звучи като музика и е чисто удоволствие за слушане, дори когато не разбирате нищо, но е още по-голямо удоволствие, когато можете да разберете и да участвате в звучната песен на португалския език. Нищо чудно, че Португалия и Бразилия имат толкова богати музикални традиции. Fado, Bossa Nova, Choro, Tropicália, Samba ... музиката е чудесна начална точка за изучаването на езика, като подобрява не само разбирането, а и говоренето.


Колкото до любителите на литературата - автори като Хосе Сарамаго и Фернандо Песоа в Португалия; Хорхе Амадо, Кларис Лиспектор, Хилда Хилст и Жоао Гимараес Роза могат да ви преведат през прелестите на езика.


Причина 2: 215 милиона души не могат да грешат!

Португалският е шестият най-говорим език в световен мащаб с 215 милиона души, които го говорят като роден - най-вече в Португалия и Бразилия, но също и в няколко африкански страни.


Причина 3: Да има „тайно“ езиково предимство


Въпреки големия брой хора, които говорят португалския като майчин език, малко хора избират да учат португалски като втори език (в сравнение с други световни езици като испански и английски) - само 35 милиона души по света. Но тази липса на интерес към португалския език е доходоносна възможност за умните малцина, които решат да го научат. С изучаването на езика, вие ще изпъкнете от всички останали, които искат да засилят своите автобиографии и да подобрят перспективите си за работа с по-популярни езици.



През изминалото десетилетие бразилската икономика скочи бързо и се превърна в седмата по големина икономика в света. Най-накрая страната е призната за икономическа централа и се предвижда да стане една от петте най-големи икономики през следващите двадесет години. Сега е чудесно време да правите бизнес в Бразилия, а говоренето на португалски език ще ви даде голямо предимство пред конкурентите.



 


Причина 4: Да посетите Бразилия (и може би дори да останете)


Нека се върнем на удоволстивието, какво си виждате, когато затворите очи и помечтаете за една истинска почивка с известна доза приключение? Ако пред очите ви изплува един тропически рай с невероятни пейзажи и култура, то тази снимка вероятно е направена в Бразилия.


Всеки може да отиде в Бразилия и да седне на един от безкрайните плажове (има 7000 км плажове, така че със сигурност няма да се отегчите), или бихте предпочели да се мотаете в ботеко, пиейки cervejas estupidamente geladas с вашите нови бразилски приятели, докато изгрее слънцето? Владеенето на базово ниво на португалски, ще ви позволи да получите достъп до истинската култура, която е недостъпна за едноезичните туристи. И както посочихме в причина № 3, много посетители в Бразилия не се задоволяват от кратък престой. Възможностите за живот и работа в Бразилия нарастват заедно с процъфтяващата й икономика.


Причина 5: Това е вашият портал към всички останали романски езици

Разбирането на португалски език има ударно действие, когато започва да изучава всеки друг романски език като испански, италиански, френски и румънски. Познаването на един прави научаването на друг елементарно, тъй като всички те са се развили от латински и все още споделят граматика и синтаксис и имат много подобен речник.


Казано по друг начин, можете ли да измислите една добра причина да не научите португалски?


18 views0 comments

Recent Posts

See All

COMO ESTUDAR BÚLGARO NA BULGÁRIA?

Um guia pequeno para entusiastas de idiomas Vamos falar a verdade: nem todo búlgaro fala inglês ou português ou outra língua estrangeira, o que significa que se você quer viver feliz aqui, precisa apr

bottom of page